Jay Jay & Totte


Författaren

Michelle Cadeau är mamma till två svensk-amerikanskhaitiska
killar som bor utan för stora staden New York...

Hon har länge varit aktiv i flerspråkighetsfrågor och multikulturell identitet. Ideen till JayJay och Totte böckerna kom för många år sedan men nu när hennes JayJay och Totte är äldre hade hon tid att förverkliga böckerna.

Bakgrund

Michelle är från Sverige men flyttade till USA 1994. Hon skriver sina böcker på svenska först och översätter dem sedan till engelska.


"Jag skriver från mitt hjärta och det kan jag bara göra på mitt eget språk" säger hon.


Som mamma till två blandade pojkar och med en man från en helt annan kultur (hennes man är från Västindiska ön Haiti) skriver hon utifrån erfarenheterna i sin egen familj. Michelle vill att resten av världen skall förstå hur otroligt speciella och unika våra blandade barn är samtidigt som hon vill att barnen också skall förstå deras värde och värdet i att vara multikulturell. I 'Jay Jay & Totte' böckerna utbildar hon även helsvenska barn och familjer.


Fler böcker av Michelle:

Ditt barns flerspråkighet - ditt val.

När borta blir hemma - en guide för den moderna utvandrarfamiljen.


Kommer snart:

När hemma blir borta - en guide för familjer som skall flytta tillbaks 'hem' till Sverige.Du kan läsa mer om Michelle på www.svenskamammor.com© 2008 Jay Jay & Totte | Design by Andreas Viklund |