Jay Jay & Totte


Historien

Ide'n till 'Jay Jay & Totte'
serien har växt fram under åren. Faktiskt skickades manuset till 'Min speciella familj!' in till ett par olika förlag i Sverige redan 2002. Manuset blev refuserat av samtliga förlag.

Författaren, Michelle Cadeau, tror starkt på att det finns en mening med allt som händer. Meningen med dessa nej kan ha varit att det inte var rätt tid och plats.

När Michelle blev signerad med King Ink så skrev hon först böcker om flerspråkighet och en guide för den moderna utvandrarfamiljen. När förläggaren efterfrågade mer material berättade Michelle om Jay Jay & Totte-iden. Förlägarens svar var: När kan den vara klar?

Michelle kom i kontakt med Håkan Edlund, en illustratör, och arbetet började. Med Michelle i USA och Håkan i Sverige blev det en hel del emejl fram och tillbaks. Håkan tog sej an projektet direkt efter att han läst manuset. Det visade sej nämligen att Håkan och hans fru har en liten adoptiv dotter från Kina. Detta gjorde att boken berörde honom direkt.


Anledningen.


Varför är dessa böcker viktiga? Hur är de annorlunda och bättre än andra liknande böcker?

'Jay Jay & Totte' serien är skriven med våra barn i tankarna. Böckerna hjälper dej som förälder eller pedagog att svara på frågor från både våra blandade barn men också från våra helsvenska barn.

Böckerna ger pedagoger och föräldrar verktygen att förklara och vidare diskutera dessa ämnen. Med två uppsättningar av frågor (en uppsättning för de blandade barnen och en för de helsvenska) hjälper böckerna till att ge alla barnen ett perspektiv på den 'mixade' situationen.

Våra blandade barn är så speciella och unika men väldigt sällan får de den uppmärksamhet de är värda (och behöver). Vi hoppas att dessa böcker skall ändra det - på många olika plan.
© 2008 Jay Jay & Totte | Design by Andreas Viklund |